4-UES'de Karşılaşılabilecek Sorunlar

Giriş bilgilerinizi unuttuysanız,  https://pbys.marmara.edu.tr  adresine tıklayın. Giriş sayfasındaki "Şifremi unuttum" veya “Kullanıcı adımı unuttum” bağlantısına tıklayın. Bu sayfadaki adımları takip ederek kullanıcı adı hatırlama ve şifre değiştirme işlemlerini yapabilirsiniz.

UES' ye girişte kullanıcı adı ve şifresini üst üste hatalı giren kullanıcıların hesabı sistem tarafından şüpheli eylem olarak algılanıp pasifleştirilir. Bu durumla karşılaşan kullanıcıların Marmara UZEM’e destek talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Uzaktan eğitim dersleri için şube birleştirme işlemleri Öğrenci İşleri tarafından BYS’de yapılmaktadır. Birleştirme işlemi yapıldıktan sonra belirli aralıklarla yapılan senkronizasyon işlemi ile güncellemeler UES’e yansıyacaktır. Sistematik veri akışı dikkate alındığında, birleştirme sürecinin başlayabilmesi için öğretim elemanlarının, bu taleplerini dönem başlamadan önce yapmaları gerekmektedir.

Sanal Sınıf raporu, her bir kullanıcının Bitirme Kriterleri kullanılarak hesaplanmış katılım oranı doğrultusunda aktiviteye katılma durumunu gösterir. Raporu yalnızca eğitimci rolündeki kullanıcılar görüntüleyebilir. Katılma durumu; başlanmadı, tamamlanmadı, tamamlandı olarak görülebilir. Aktiviteye katılmış ancak bitirme kriterini tamamlamamış öğrencilerin rapor sayfasındaki durumu "Tamamlanmadı" olarak görünür. Bu öğrenciler Bitirme Kriterini tamamlamadıkları için kendi sayfalarında sanal sınıf kartı üzerinde "Henüz Girilmedi" bildirimini görürler. Diğer yandan aktiviteye katılarak bitirme kriterini yerine getirmiş öğrenciler için rapor sayfasında "Tamamlandı" görünür. Bu öğrenciler ise kendi sayfalarında Sanal Sınıf kartı üzerinde "Katıldı" bildirimini görürler. Eğer rapora göre oturuma canlı olarak katılmış bir öğrencinin katılma durumunda "Tamamlanmadı" yazıyorsa, öğrenciden katılma oranını yeniden hesaplamasın isteyebilirsiniz veya bir müddet bekleyerek sistemin bu hesaplamayı her kullanıcı için yeniden hesaplamasını bekleyebilirsiniz.

Öğretim elemanı dersine ödev aktivitesi eklediyse ve bunu hiçbir öğrenci göremiyorsa, öğretim elemanının aktivite ayarlarını kontrol etmesi gereklidir. Zamanlama kriteri öğretim elemanı tarafından yanlış girilmiş olabilir. Ödev aktivitesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://online.marmara.edu.tr/ sayfasındaki eğitim dokümanı ve videosunu kullanabilirsiniz.

Sunucuların yoğunluğuna göre ders kayıtlanmalarının paketlenmesi gerçekleşmektedir. Bu on beş dakika içinde olabildiği gibi, sunucularda aşırı iş yükü olması durumunda birkaç günü alabilmektedir. Bu süre sonrasında tekrar izlenebilmektedir. Sorunun devam etmesi durumunda https://uzem.marmara.edu.tr/destek adresine bildirilebilir.

MAC kullanıcıları Sanal Sınıf(Canlı Ders)'te ekran paylaşımını özelliğini kullanmak için sistemlerindeki ekran paylaşım özelliğini açmalıdırlar. Bu özelliği açmak için izlenecek adıları görebileceğiniz PDF dokümanına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

AnyDesk; yaşadığınız teknik bir problem sebebiyle anlık olarak sizin izniniz dahilinde bilgisayarınızın ekranını görebilmemiz için kullanılandığımız bir programdır. Windows kullanıcıları için AnyDesk kurulum PDF dokümanına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Bu sayfa Online Ders Platformu tarafından en son 29.09.2023 16:08:25 tarihinde güncellenmiştir.