1-Genel Bilgiler ve Tanımlamalar

Dersler, Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin yönetimindeki Uzaktan Eğitim Sistemi(UES) üzerinden gerçekleştirilecektir.

Uzaktan Eğitim Sistemi, eğitim programlarının yönetimi, belgelenmesi, izlenmesi, raporlanması ve yayınlanmasını sağlayan web tabanlı bir yazılım uygulamasıdır. UES, hem eş zamanlı hem de ayrı zamanlı derslerde çevrimiçi içerik için bir platform görevi gören çeşitli kullanımları destekler. UES, üniversitemizde kullanılan, öğretim elemanlarımız tarafından yönetilen eğitimler veya harmanlanmış eğitim için sınıf yönetimi sunabilmektedir.

Vereceğiniz dersler BYS’de tanımlanmaktadır. Öğretim elemanları, UES’ de verecekleri derslerin detaylarını BYS’ den takip edebilirler. UES’de vereceğiniz dersin, Biriminiz Öğrenci İşleri veya Bölüm/Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından BYS’ de UZEM Dersi seçeneğinin aktif hale getirilmesi gereklidir.

Öğretim elemanları, UES’ ne istedikleri zaman giriş yapabilirler. Ancak Sanal Sınıf oturumları yalnızca ders programında belirlenen gün ve saatte öğretim elemanları ve öğrencilerin aynı anda katılımıyla canlı olarak yapılmaktadır.

Tüm kullanıcıların sisteme giriş ve çıkış zamanı, kayıt olduğu derslerdeki ilerleme durumları,   Sanal Sınıf oturumlarına katılım süreleri ve bu oturumları sonradan izleme süreleri sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır. Derslere devam zorunluluğu ile ilgili bilgiler M.Ü. Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında yer almaktadır.

Ara sınav, yarıyıl sonu veya dönem içinde yapılan her türlü ölçme ve değerlendirmeyle ile ilgili kararlar üniversitemizin Akademik Takvim http://takvim.marmara.edu.tr/, kurumsal web sayfası,  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı https://oidb.marmara.edu.tr/sayfasındaki duyurulardan takip edilebilir.

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uzaktan Eğitim Sistemi Öğretim Elemanı Eğitimi Sunumu indirmek için tıklayınız.

Bu sayfa Online Ders Platformu tarafından en son 29.09.2023 16:06:45 tarihinde güncellenmiştir.